Gott Folk!

Det är med stor spänning och mycket pirr som jag i torsdags hälsade ett gott gäng välkomna till världspremiären av min tygkollektion. En sådan resa detta har varit! Så mycket känslor! Först stor skaparglädje när designen gjordes, sedan kraftig uppgivenhet när producent söktes och kalkyl gjordes, när allt väl föll på plats slog drömmen in men så började jag våndas igen. Har jag blivit helt crazy och gått bananas på champagne? Vilka vill ha det?
Jo! Personer som älskar champagne förstås, de som älskar färg, älskar fest, det unika, svensk design, hållbarhet, etc. Glada personer med humor eftersom detta är kul!
Vänner som blivit kunder och kunder som blivit vänner. En del har funnits med mig länge på resan och andra klev på helt nyligen. Tack för ert stöd det betyder otroligt mycket för mig!

Nu har alltså två tygmönster sett dagens ljus. Hocus Pocus och Abracadabra. Hocus Pocus är tyget med champagneflaskor som virvlar runt i lycksalighetens rus och Abrakadabra är själva champagnebubblorna som sprängs i en färgkavalkad. Designen har jag skulpterat för hand av återvunnet material, precis som min konst. Sedan är de producerade i Sverige och norra Tyskland i de mest miljövänliga anläggningarna som existerar. Här vill jag passa på att tack Johanna som hjälpt mig att datorisera mönstret.

Jag har valt ut två kvaliteter, en ekologisk bomullssatin och en möbelsammet. Bomullssatinen lämpar sig till dukar, gardiner kläder mm och sammeten är för möbler. Båda tygerna har hög slitstyrka och är GOTS (Global Organic Textile Standard) märkta. Vilket innebär att både sociala och miljömässiga krav är internationellt kontrollerade och godkända. Detta betyder att ni kan vara trygga i att allt från odling, skörd, beredning och tillverkning av själva tyget är en hållbar kedja.

Till mina båda mönster har jag gjort 6 st kompletterande helt enfärgade tyger. De är nyanser som återkommer i mönsterna för att det ska vara lätt att matcha och skapa en helhet. Även ljuvliga sammetskuddar i sex olika utföranden kompletterar looken. Eller hottar upp soffan.

Tapetseriet i Göteborg har klätt om möbler åt mig och jag kan å det varmaste rekommendera dem. Har ni någon möbel därhemma som ni vill ge en unik makeover så är detta rätta tjejerna för er. Tveka inte att kontakta dem.

I dagsläget kan ni köpa tyg och kuddar via min hemsida eller på Lilla soffbutiken. Där kan de kan hjälpa er med hela inredningen. De är verkligen superduktiga!
Min dröm är förstås att ha många, många fler återförsäljare över hela världen så om ni har några tips tas dessa varmt emot.

Stort tack till min kära mor och kära svärmor som serverade bubbel och godsaker. Tack inspirerande Moa och Odd Bird för den otroligt goda alkoholfria champagnen.

Mitt sista tack går till Mia Sahlin och Kitchen & Beyond för att jag fick låna denna fantastiska lokal. Vill ni ha platsbyggd inredning i tom notch kvalitet och känsla är det henne som ni ska tala med.

Allt gott! Kram Charlotte