Drömmen med KIL Konstrundan I Långedrag blev sann! En idé som jag haft i åtta år sattes i verket. Mitt största och mest innerliga tack till ALLA som deltog (6/6 2018) och var med och skapade dundersuccé! Konstnärerna hade verkligen ansträngt sig och öppnade upp vackert pyntade ateljéer. Det bjöds på godsaker för alla sinnen så att alla våra fantastiska besökare skulle få bästa möjliga upplevelse! I år var det världspremiär, 6 juni nästa år är traditionen igång och vi ser fram emot att välkomna alla igen!

Efter att ha spenderat vår och sommar utställt i ankomsthallen på Landvetter Flygplats har nu ”The Plastic Heart” hittat hem. Sommaren 2017 skulpterade jag detta konstverk av ilandflutet plastskräp från stora delar av världen. Men jag var inte ensam. Jag hade hjälp av Sir Richard Branson, Sarah Ferguson Hertiginnan av York, Leif Pagrotsky, Ola Skinnarmo, Johan Elmander, Agneta Sjödin, Mikkey Dee, Team Anna, Lasse Gustavsson och många fler. Skulpturens syfte är att uppmärksamma miljöproblemen i havet. Nu har mitt dyrbara hjärta hamnat i det perfekta hemmet. Pengarna från “Plastic Heart” går till The Perfect World Foundation.

Mitt fjärde mönster Sunny Flirt med korsetter som motiv lanserades i början av året. Det känns fantastiskt roligt att kunna komplettera konsten med dessa handskulpterade mönster tryckta som scarves och näsdukar. Med top notch kvalitet är det lätt att stå för en hållbar framtid.

Efter framgången med champagnepennan förra året lanserades i år pennan med hjärtan som motiv lagom till Alla Hjärtans Dag. Det är alltså Ballografs klassiska modell Deskset, som nu pryds med både champagneflaskor och hjärtan. Båda modellerna säljs runt om i hela världen. Livstids garanti, närproducerat samt återvunnet material rimmar glimmrande med mina egna värderingar!

Så fantastiskt att få delta i H.M Konungens galakväll till förmån för östersjölaxen och många andra arter som hotas av utrotning. För min del handlar det åter igen om vad som lämnas vidare till kommande generationer. För att hjälpa till auktionerade den alltid formidable Peder Lamm ut en tavla som jag skapat för just detta tillfälle ”Lekplats” (ca 84 x 64 cm) gick för 60.000:- vilket gör mig alldeles varm i hjärtat! Så länge jag kan kommer jag arbeta med välgörenhetsprojekt genom min konst.

Inte mindre än nio konstutställningar blev det i år. Bland annat på The Gallery på Gothia Towers, Galleri Scandinavia (Stockholm), Berns Hotell (Stockholm), Sommarvernissage (Fjällbacka och på Bohus-Malmön), Galleri Scandinavia (Göteborg), Bronte’s Cafe (London) samt traditionsenlig Julklappsshopping i min ateljé.

Mina älskade designprodukter kan ni hitta lite här och där. De säljs bland annat på NK, Lilla Soffbutiken (Göteborg), Home&Garden (Fjällbacka), Chioce of Scandinavia (London), Butik Hos Oss (Marstrand), Atelier 75 (London) samt “Suite Belle” på Hotel Pigalle (Göteborg).

Mycket rolig press har det blivit i år, även internationellt. Det är till exempel amerikanska Vogue, Spanska Elle, Sveriges Radio P4 Väst och Göteborg, Hallå Långedrag, Göteborgs Posten, Göteborg Direkt, Älskade Östermalm, Scan Magazine, Allt om Stockholm mm som uppmärksammat mitt arbete.

Det är med stolthet som jag kan berätta att Mitt Livs Förebildspris 2018 gick till Volvo Cars. Jag hade på beställning skulpterat det av återvunnet material från havet. För en hållbar framtid!

”En minut av kärlek” till förmån för Superhjältar mot cancer. Organisationen beskriver det så fint: ”Det tar bara en minut att göra skillnad i ett barns liv. Det tar bara en minut att… Få ett barn att le. Lyssna till ett barn. Krama ett barn. Lära sig barnets namn. Ge en high five.” Att med enkla medel skapa stordåd skulle jag vilja säga. När jag fick frågan om att skapa en tavla till deras välgörenhetsgala var svaret självklart JA och under auktionen var min ”En minut av kärlek” det konstverk som inbringade mest pengar. Rafflande! Tack Superhjältar mot cancer för att ni är så generösa med era minuter. Tillsammans gör vi skillnad!

Vad händer då 2019? Det oslagbart största blir att nu i vår, med kärlek och glädje, välkomna en liten baby i familjen. 2019 får vi med andra ord ta lite som det kommer. Drömmen är att kunna ha tre vernissager under året: KIL (Konstrundan i Långedrag), Sommarvernissage i Fjällbacka samt Julöppet i ateljén. Jag kommer efter bästa förmåga fortsätta med beställningsuppdrag och mina samarbeten med bland annat Lasse-Maja och Lilla Soffbutiken (sedan 8 år!) fortskrider. För mer information följ mig gärna på Facebook och Instagram (CharlotteOlssonArt) samt på hemsidan: www.charlotteolsson.se

Jag vill som alltid avrunda detta brev med att rikta mitt största, varmaste och mest innerliga TACK till er alla underbara människor som stöttat, handlat, delat, likeat, tipsat, inspirerat, skänkt, kritiserat, burit, spikat, marknadsfört, fotograferat, skrivit och kommit med glada tillrop! Ni gör min resa rik! Med detta vill jag önska er en riktigt fröjdefull jul och allt gott 2019!

Puss & Kram Charlotte