charlotte_olsson_art_konst_champagne_tavla_skulptur_plastskräp_champagnepenna_2017_nk_lillasoffbutiken_fjällbacka_sidenscarf

Var och en av oss kan göra något och tillsammans kan vi uppnå storhet. Inför Save the Ocean galan som The Perfect World Foundation anordnade hade jag skulpterat den nästan fyra meter höga skulpturen ”The Plastic Heart of Scandinavia” av plastskräp från havet. Till min hjälp hade jag bland annat Sir Richard Branson, Sarah Ferguson The Duchess of York, Leif Pagrotsky, Ola Skinnarmo, Johan Elmander, Agneta Sjödin, Mikkey Dee, Team Anna, Lasse Gustavsson, m.fl. Först stod skulpturen utställd på Posthotellet i Göteborg, och i vår flyttas den till ankomsthallen på Landvetter Flygplats. Inför galakvällen hade jag också skulpterat en samling återvunna väskor. 100% av intäkterna för dessa gick till TPWF. Tillsammans med Sarah The Duchess of York och Dr Sylvia Earle skulpterade jag dessutom en tavla som auktionerades ut under kvällen. Jag är överväldigad och fylld av tacksamhet för detta arbete som jag aldrig kommer glömma!

13 nya rum på Ronald McDonald Hus i Göteborg invigdes efter sommaren. Hela våren gick åt att skapa konst åt dem. Bland annat gjorde jag dörrtavlorna till varje rum som nu fått namn efter djur. Till köket blev det en två meters tårta där alla djuren samlas och fikar tillsammans. Lite glädje mitt i allt det tuffa som dessa stackars barn och föräldrar går igenom. Tillsammans med Henrik Lundqvist skapade jag en hockeytavla och så blev det även en stor groda till hallen. Till minne av invigningen göt jag ett avtryck av Eddie (som är det barn som bott längst på huset) och Henkes händer. Detta har jag nu skapat en färgsprakande skulptur av.

På Stora Fadderdagen för Världens Vackraste Skärgård i somras hjälptes alla deltagare åt att samla bidrag till en skulptur. Av allt plastskräp har jag sedan på uppdrag av VVS skulpterat konstverket ”The Heart of Fjällbacka”. Med konstverket åskådliggörs vad för slags skräp som finns i havet och som flyter iland på öarna. Skulpturen kommer att placeras för allmän beskådan på lämplig plats i Fjällbacka.

I våras tog NK, till min stora glädje, in mina sidenprodukter i sitt sortiment. Ett väldigt lyckat samarbete som fortsatt under året. Direkt när champagnepennan lanserades i höstas blev även den inköpt av NK. Lagom till julhandeln tog de dessutom in den nya ull/siden kvaliteten av mina mönster. Hurra!!!

Jag har ingått ett spännande formgivningssamarbete med pennföretaget Ballograf. Det är deras klassiska modell ”deskset” som nu är prytt med mitt sprudlande champagnemotiv. Inte nog med att den är lokalproducerad, kvaliteten är så bra att ni får livstids garanti! Lanseringen skedde på årets Bokmässa och jag kan redan nu avslöja att ett nytt mönster kommer lagom till Alla Hjärtans Dag nästa år!

Under året har jag upptäckt att det här med formgivning åt andra är väldigt inspirerande! Åt företaget Yuhme har jag skulpterat en Isbjörn som pryder deras eko-flaska. För varje såld flaska går pengar till Water For Good och TPWF.

Jag har blivit stolt leverantör till “Suite Belle” på Hotel Pigalle i Göteborg som enligt tidningen Vogue är det “världens mest exklusiva svit”. En sådan dröm!

Nytt för i år är att jag har börjat samarbeta med två fantastiska stylister. Katarina Althin har stylat mina sidenmönster både på NK och i tidningen Må Bra. Lizette Broström har använt mitt ”Lucky Love” mönster i Nilssons skokampanj, på TV profilen Rickard Sjöberg samt på Kalle Moraeus.

Att arbeta med bloggare har varit en väldigt positiv erfarenhet för mig. Jag vill tacka Margaux Dietz, Emelie Samuelsson samt Frida Ramstedt för fina omnämnanden.

Bra press är alltid roligt! Väldigt trevliga artiklar om mitt arbete har Svensk Damtidning, Bohusläningen, Fjällbackabladet, Strömstad Tidning samt nättidningen ReCyKling bjudit på under året.

PopUp är alltid skoj! En kväll i våras blev jag inbjuden att visa mina sidenprodukter hos underbara Patrik Lernberger och Mattias Stafsing. I samarbete med Rosa Bandet var jag en kväll med konst och siden hos Bilia. Konstkväll hos Rosengrens Advokatbyrå var lyckat och Jul-öppet i ateljén tillsammans med Silverfabriken är alltid en succé!

När det anrika företaget Jio Möbler kontaktade mig angående ett samarbete med Hjärtebarns Fonden som förmånstagare tvekade jag inte en sekund. Av Jio Möblers exklusiva stol LXVI skulpterade och målade jag ett konstverk som auktionerades ut med fint resultat i våras. Även till Jontefonden skänkte jag en tavla som auktionerades ut nu i höst. Genom min konst har jag möjlighet att vara med och hjälpa, något som jag kommer fortsätta med så länge jag lever!

Några vernissager har jag också hunnit med. En stor ”Skräputställning” till förmån för havet hos Skönhetsfabriken på Posthotellet. Påskvernissage på Stora Hotellet i Fjällbacka. Jag har firat 5 år i ateljén med en färgsprakande konstutställning och öppet hus. Och enligt tradition hade jag sommarvernissage i Willys Sjöbod i Fjällbacka.

Mina samarbeten med Lasse-Maja Konditori (Hovås och Långedrag) och Lilla Soffbutiken (Linnéplatsen 1 i Göteborg) sedan 6 år fortsätter till min stora glädje. Här kan du alltid se ett varierat utbud av min konst. Hos Lilla Soffbutiken finner du även mina exklusiva mönster samt champagnepennorna.

När nu 2017 går mot sitt slut blickar vi framåt och 2018 har mycket spännande att erbjuda! Utställningar samt nya och gamla samarbeten. För mer information följ mig gärna på Facebook och Instagram samt på hemsidan: www.charlotteolsson.se

Jag vill enligt tradition avrunda detta brev med att rikta mitt största, varmaste och mest innerliga TACK till er alla underbara människor som stöttat, handlat, delat, likeat, tipsat, inspirerat, skänkt, kritiserat, burit, spikat, marknadsfört, fotograferat, skrivit och kommit med glada tillrop! Ni gör min resa rik! Med detta vill jag önska er en riktigt fröjdefull jul och allt gott 2017

Puss & Kram Charlotte