charlotte olsson art

2016 har varit ett tufft år. I augusti somnade min älskade pappa in. Vi stod varandra väldigt nära och saknaden är oändlig. Men jag minns honom med sådan innerlig värme och inspiration. Han har lärt mig så mycket. Till exempel sa han alltid att jag aldrig skulle vara rädd för något. ”Vill du något? – Lös det!” Han var en handlingarnas man. Mamma säger att jag låter precis som honom. Det gör mig väldigt stolt och samtidigt förstår jag nu att han finns inom mig vart jag än går, vad jag än gör.

Efter nästan åtta år med cellgifter är det nu äntligen över. Dessa hemska gifter har gått ur kroppen och jag mår bra. 19 stygn senare är dessutom sista biten av tumören i pannan borta. Första halvan av året fick jag biologiska mediciner via dropp. Det var riktigt tufft, men nu känner jag mig starkare än någonsin och redo att leva livet fullt ut. Hade jag inte haft min fantastiska familj och vänner omkring mig vet jag inte vad jag hade gjort. Och skapandet förstås! Läkarna har hela tiden velat sjukskriva mig. De förstod inte att konsten var det som höll mig uppe. Att varje dag, om så bara för några minuter få vara i min ateljé och släppa lös kreativiteten. Det är lycka för mig.

Trots sorg och bedrövelse har jag hunnit med så fantastiskt mycket positivt i år. Det absolut viktigaste för mig har varit de välgörenhetsorganisationer jag har haft förmånen att få hjälpa. The Perfect World Foundation, Project Playground och Ung Cancer. Tillsammans har min konst i år inbringat nästan 200.000:- till dessa fantastiska organisationer. Förra årets rekord på nästan 400.000:- är svårslaget, men jag lovar att göra mitt bästa 2017!

Två underbara traditioner som håller i sig och som bara blir bättre och bättre är Sommarvernissage i Fjällbacka samt Jul i Ateljén. I år var det femårsjubileum av sommarvernissagen och den slog alla tidigare rekord. Snart är det sommar igen!

Mina samarbeten med Lasse-Maja Konditori (Hovås och Långedrag) och Lilla Soffbutiken (Linnéplatsen 1 i Göteborg) sedan 5 år fortsätter till min stora glädje även 2017. Här kan du alltid se ett varierat utbud av min konst. Hos Lilla Soffbutiken finner du även mina exklusiva sidenmönster.

Konsten tar mig till så många fantastiska platser! Under året har jag bland annat ställt ut min konst på Charlie’s Diversehandel i Fiskebäckskil, Nääs Fabriker i Tollered, Öveds Kloster i Skåne, Stora Hotellet i Fjällbacka samt Setterwalls Advokatbyrå i Göteborg.

En liten påminnelse! Är ni i rensartagen tar jag gladeligen emot ert begagnade material. Gamla spetsar, virkningar broderier, tyger, ramar, bijouterier mm ger ett nytt liv i min konst. Sprid gärna ordet så att inget går till spillo! Vi måste vara rädda om jordens resurser! Jag skapar även specialbeställningar, välkommen att kontakta mig för konsultation. I min ateljé har jag inga direkta öppettider men jag tar gladeligen emot besök. Vi ses!

När nu 2016 går mot sitt slut blickar vi framåt och 2017 har mycket härligt att erbjuda! Till min stora förtjusning är utställning i London samt Palma de Mallorca redan inbokade. En beställning på 15st tavlor till nya utbyggnaden av Ronald McDonad Hus i Göteborg ska skapas. Två av dessa tavlor är i samarbete med Henrik Lundqvist Foundation. Några av projekten håller jag dock hemliga en stund till. För mer information följ mig gärna på Facebook/Instagram: CharlotteOlssonArt samt på hemsidan: www.charlotteolsson.se

Jag vill avrunda detta brev med att rikta mitt största, varmaste och mest innerliga TACK till er alla underbara människor som stöttat, handlat, delat, likeat, tipsat, inspirerat, skänkt, kritiserat, burit, spikat, marknadsfört, fotograferat, skrivit och kommit med glada tillrop! Ni gör min resa rik!

Med detta vill jag önska er en riktigt fröjdefull jul och allt gott 2017

Puss & Kram Charlotte