Tack vare min konst har jag den senaste tiden haft möjlighet att bidra med över 360.000:- till välgörande ändamål. Bland annat gick 105.000:- till Prinsessan Sofias Project Playground och 190.000:- till Ronald McDonald Hus. Pengarna till Ronald McDonald Hus kommer att bidra till nya utbyggnaden av Göteborgshuset. Hit har jag även fått en beställning på 15 tavlor som ska sprida glädje till sjuka barn och deras familjer. Jag känner mig lycklig och stolt över att få vara med och bidra och jag ser fram emot fler liknande samarbeten!

När jag har utställningar händer det ofta att jag får frågan om jag inte gör tryck/upplagor, brickor, kuddar eller dylikt. Jag har verkligen fått rannsaka mig själv i denna fråga. Av respekt för mitt skapande och det material jag använder har jag fattat beslutet att inte göra några tryck av min konst. Endast original. Så har du en tavla av mig kan du vara säker på att den är bara för dig. Som gammal mönsterkonstruktör kunde jag dock inte låta bli att göra tre mönster. Dessa trycks på en fantastisk liten generationsägd fabrik i de vackra omgivningarna vid Comosjön i Italien på 100% exklusivt siden. Alla tre mönster trycks i två storlekar, som näsduk för kavajfickan och som scarf. De ska vara mina ”klassiker”. ”Happy Cake”, mitt tårtmönster hade premiär i början av året och blev direkt nominerat till Svenska Designpriset 2015. ”Lucky Love” och ”Hocus Pocus” hade premiär i november och mottagandet har varit över mina förväntningar!

Jag samarbetar sedan mars 2012 med Lilla Soffbutiken på Linnéplatsen 1 i Göteborg. Här kan du se min konst i underbara hemmamiljöer. Här finns även mina sidenmönster till försäljning.

Mitt samarbete med Lasse-Maja Konditori i Hovås och Långedrag som startade i oktober 2012 fortskrider till min stora förtjusning. Här byter jag med jämna mellanrum ut tavlorna som en varierande utställning mitt bland alla ljuvliga godsaker vilka jag varmt kan rekommendera!

För fjärde året i rad var det sommarvernissage i Fjällbacka. Traditionen fortsätter även nästa år i Willys Sjöbod. Då blir det fem års jubileum med pompa och ståt!

Under 2015 har jag även ställt ut på The Gallery (Gothia Towers) , Hotel Billingen i Skövde, Charlie´s Diversehandel i Fiskebäckskil, SR/SVT, 1,6 Miljoner Klubben, mm.

Celebert besök i min ateljé när en förskoleklass kom och skapade sina egna drömtårtor. Att få sprida mitt budskap om att ta tillvara på det vi har och på så sätt spara på jordens resurser gör mig så glad! Då barnen på Ronald McDonald hus av förståeliga skäl inte kunde komma till mig packade jag billen full och kom till dem istället. De fick ge sig hän att skapa och glömma allt vad sjukhus innebär för en stund. Lycka!

Fin press är alltid skoj! Göteborgsposten, Leva&Bo, Tidningen Väster, Hallå Långedrag m fl har skrivit om min konst. Den har även uppmärksammats i diverse bloggar och nättidningen Devote gjorde en gullig intervju. Budskapet sprider sig!

En liten påminnelse! Är ni i rensartagen hemma tar jag gladeligen emot ert begagnade material. Gamla spetsar, virkningar broderier, ramar, bijouterier mm kan jag ge ett nytt liv i min konst. Sprid gärna ordet så att inget går till spillo! Har du svårt att skiljas från det gamla, men det skapar ångest på vinden kan jag i stället göra en läcker tavla åt dig att bli glad av varje dag. Välkommen att kontakta mig för konsultation. I min ateljé har jag inga direkta öppettider men jag tar gärna emot besök bara ni hör av er innan så jag säkert är på plats.

De bästa hälsningar, allt gott och stor kram,

Charlotte