Årsresumé 2022

Mina kära vänner, jag har skrivit en årsresumé i 12 år nu och det är väldigt roligt att gå tillbaka och läsa hur jag började denna resa kan jag lova er. Man glömmer så mycket och att ha det nerskrivet ger på något vis en möjlighet att uppleva äventyren på nytt. Här nedan följer mitt år 2022.

Året började med en stor utställning på Partille Konstförening som är en av Sveriges största konstföreningar. Det var väldigt roligt att ställa ut i deras vackra lokaler och det öppnade upp min konst för en ny publik.

Jag släppte ytterligare en badklädeskollektion i samarbete med Salta Bad. Denna gången var det mönstret Abracadabra som hamnade på badkläder för både dam, herr och barn. Den blev mycket populär och jag har haft turen att kunna fylla på min webbshop igen.

Våren fortsatte med konstutställning hos ljuvliga Galleri Vibes mitt i centrala Oslo. Den avslutades med en stor fest i galleriet den 17 maj. En helt fantastisk upplevelse! En sådan folkfest! Norge är en helt ny marknad för mig vilket jag tycker har varit givande och spännande. Väl hemma igen släppte jag en kollektion med brickor och brickbord i varierande storlekar och mönster. Dessa sålde slut direkt men nu är lagret påfyllt igen. Hurra!

Den 6 juni hade jag över 500 personer i ateljén då vår traditionsenliga Konstrundan i Långedrag gick av stapeln. Tänk att det var 5 år sedan jag drog igång den och vi har 33 nu hela medlemmar på vår lilla upptagningsyta. Fantastiskt tycker jag!

Pop-up vernissage hos Sillfabriken i Mollösund inledde sommaren, alltid lika festligt och lyckat. Som traditionen bjuder var det sedan sommarvernissage i vår sjöbod i Fjällbacka. Tur att vi har betongfundament under bryggan för det var publikrekord!

Fjällbacka Hafslopp såg dagens ljus under Västerhavsveckan och jag skulpterade vandringspriset åt dem. Eftersom intäkterna från loppen går till projekt att rädda havet skulpterade jag självklart priset av plastskräp från just havet.

Otroligt fina skärbrädor med hummer och champagnemotiv såg dagens ljus. Dessa går även att använda som grytunderlägg. Precis som brickorna är de producerade i Sverige av miljömärkt svenskt material av högsta kvalitet. Restaurang Sjömagasinet i Göteborg har inretts med samma mönster men då tryckt på underbar möbelsammet.

Hösten innebar en stor renovering av min ateljé och så fort den var klar bjöd Silverfabriken och jag in till jul i ateljén som vi brukar. Uppsluppen stämning och många glada som får unika handskulpterade konstverk i julklapp.

Året avslutades med ett spännande färgsamarbete med Jotun. Jag fick äran att välja ur deras färgpalett och de skrev en inspirationsartikel om mitt skapande.

Jag har sedan 12 år en ambulerande liten utställning på Konditori Lasse-Maja i Långedrag och Nya Hovås. Ett väldigt trevligt samarbete som leder till mycket gott på mer än ett sätt.

Till min älskade familj, mina kära vänner och alla underbara kunder. Till de bästa samarbetspartners man kan önska sig och till alla er fantastiska människor som stöttat, handlat, delat, likeat, tipsat, inspirerat, skänkt, kritiserat, burit, spikat, marknadsfört, fotograferat, skrivit och kommit med glada tillrop:

I N N E R L I G T  T A C K ! Ni gör min resa rik!

2022 har varit ett fantastiskt år. Jag är lycklig som får följa min dröm och fortsätta utveckla mitt konstnärskap och designen. Jag ser med stor entusiasm fram emot 2023 och alla intressanta projekt som det har att erbjuda. Till att börja med kommer ett tillskott till tygsortimentet i januari. Det ska bli väldigt roligt att få presentera det för er! Det blir mer och mer beställningsarbeten och jag har mängder med spännande uppdrag framöver vilket är jätteskoj! Hurra!

Med detta önskar jag er ALLA en riktigt fröjdefull jul med nära och kära samt ett fantastiskt kärleksfullt, inspirerande och på alla sätt framgångsrikt 2023!

Love Charlotte