Kreativiteten har fått nya vidder detta år. Möten, evenemang och utställningar har ställts in, detta är tid jag har fått att tänka om och skapa nya möjligheter. När jag tittar mig omkring ser jag en helt ny typ av kreativitet. Den puttrar och sjuder under ytan och kulturen hålls levande. Överallt sprids den och tack vare sociala medier har alla möjlighet att ta del av detta. Jag tror inte att vi bara kan sitta och vänta, vi i måste hitta nya vägar och det har gått riktigt bra kan jag lova!

Största delen av 2020 har jag njutit av att vara ledig med vår lille Harry, en underbar tid som jag värderar högt. Men tack vare att jag har ateljén i anslutning till vårt hem har jag kunnat få det bästa av två världar – njuta av familjen och hänge mig åt skapandet. Inspirationen är på topp!

Precis innan pandemin satte igång rejält i februari hann jag ha ett releaseparty för min allra första tygkollektion. Som min konst är det champagneinspirerade mönstret skulpterat av återvunnet material. Sedan har det tryckts i Sverige och norra Europa på tyg av högsta kvalitet och miljömärkning. Lagom till hösten kom en uppdatering med färgstarka humrar. Jag är lycklig ända in i själen att tyg och kuddar har tagits emot så bra. Det var en stor satsning och nu kan jag gladeligen meddela att med denna succé kommer det bli fler mönster längre fram.

Mitt skötebarn KIL (Konstrundan I Långedrag) blev inte inställt bara omställt med endast bokade kunder, avstånd, handsprit och gott mod. Vi ser fram emot samma upplägg 6 juni 2021.

I våras släppte jag en kollektion munskydd där hela vinsten går till Majblommans viktiga arbete med fattiga barn. Dessutom har nya konstkort tillkommit så nu finns det 10 modeller i webshopen.

Pop-up vernissagen hos Sillfabriken i Mollösund blev en stor succé! Det är underbart att bryta ny mark och träffa nya härliga konstintressenter!

Sommarvernissagen i Fjällbacka blev av för 9e året i rad. Jag hade två vakter som såg till att det inte blev för många besökare samtidigt så kön ringlade sig lång. Tur att det bjöds på bubbel till de väntande. Nästa år firar vi 10 års jubileum på midsommardagen. X i almanackan!

Det årliga juleventet i min ateljé tillsammans med Siverfabriken blev virituellt i år. Nytt för mig som är dålig på teknik, men så lyckat det blev! Kul att utmana sig själv och det bär frukt. I flera dagar fick jag den härliga möjligheten att chatta med kunder (inte bara svenska utan från flera platser i Europa och USA också), ta emot beställningar och posta postordrar.

Nya samarbeten som jag är väldigt glad för at bla Tapetseriet i Göteborg och Engelska Tapetmagasinet. Samarbetena med med Lilla Soffbutiken, Lassemaja konditori, Café Bryggan Fjällbacka fortgår till min stora glädje även 2021.

Lite rolig press: En stor artikel i GP, Livsstilsmagasinet Connoisseur uppmärksammade tygerna och gratistidningarna Hallå Långedrag, Hallå Askim och Hallå Frölunda likaså.

Det är många som bokar besök i min ateljé för att titta på konst och design. Detta uppskattar jag väldigt mycket och alla är hjärtligt välkomna! För mer information följ mig gärna på Facebook och Instagram (Charlotte Olsson Art Design) samt på hemsidan: www.charlotteolsson.se Jag har även en Youtubekanal där jag bland annat delar scarfknytarinspiration: Charlotte Olsson.

Jag vill som alltid avrunda denna resumé med att rikta mitt största, varmaste och mest innerliga TACK till er alla underbara människor som stöttat, handlat, delat, likeat, tipsat, inspirerat, skänkt, kritiserat, burit, spikat, marknadsfört, fotograferat, skrivit och kommit med glada tillrop! Ni gör min resa rik! Med detta vill jag önska er allt gott och god hälsa 2021!

Puss & Kram Charlotte